Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Adventskalender Zelf Maken: Creatieve Ideeën En Stappenplan

Adventskalender Zelf Maken: Creatieve Ideeën En Stappenplan

Zo maak je je eigen adventskalender | Deze morgen

Adventskalender Zelf Maken: Creatieve Ideeën En Stappenplan

Zo Maak Je Je Eigen Adventskalender | Deze Morgen

Keywords searched by users: adventskalender zelf maken zelf adventskalender maken hema, adventskalender zelf vullen, adventskalender vullen volwassenen, adventskalender maken online, zelf adventskalender maken cadeautjes, cadeautjes adventskalender, adventskalender cadeautjes kind, adventskalender laten maken

Wat is een adventskalender?

Een adventskalender is een speciale kalender die wordt gebruikt om af te tellen naar Kerstmis. De adventsperiode begint op de vierde zondag voor Kerstmis en eindigt op Kerstavond. Een traditionele adventskalender heeft 24 vakjes of deurtjes, één voor elke dag van de adventsperiode. Achter elk vakje zit een verrassing, zoals een klein cadeautje, chocolade of een gedicht. Door elke dag een vakje te openen, kunnen mensen de tijd tot Kerstmis op een leuke en spannende manier bijhouden.

Waarom een adventskalender zelf maken?

Het zelf maken van een adventskalender is een leuke en persoonlijke manier om de adventsperiode te vieren. Hier zijn een paar redenen waarom het de moeite waard is om zelf een adventskalender te maken:

 1. Persoonlijke touch: Met een zelfgemaakte adventskalender kun je hem helemaal naar je eigen smaak en stijl maken. Je kunt foto’s, tekeningen, gedichten of andere persoonlijke elementen toevoegen om de kalender echt uniek te maken.
 2. Creativiteit: Het maken van een adventskalender biedt de mogelijkheid om je creatieve vaardigheden te gebruiken. Je kunt verschillende materialen en technieken gebruiken om een kalender te maken die bij jou past.
 3. Bespaart geld: Zelf een adventskalender maken kan ook goedkoper zijn dan er een kopen. Je kunt gebruik maken van materialen die je al hebt of die gemakkelijk verkrijgbaar zijn, waardoor je op kosten kunt besparen.
 4. Persoonlijke voldoening: Het zien van je eigen gemaakte adventskalender en het plezier dat je ermee kunt delen met anderen, geeft een gevoel van trots en voldoening. Het is een geweldig gevoel om te weten dat je iets unieks en speciaals hebt gemaakt.

Voorbeelden van zelfgemaakte adventskalenders

Er zijn talloze ideeën en ontwerpen beschikbaar voor het maken van je eigen adventskalender. Hier zijn een paar voorbeelden om je op weg te helpen:

 • Kartonnen doos kalender: Gebruik een lege kartonnen doos en versier deze met papier, verf of stof. Snijd 24 deurtjes uit en vul deze met kleine cadeautjes of traktaties.
 • Kousen adventskalender: Hang 24 kerstkousen aan een lint of een touw en vul elke kous met een verrassing. Hang de kousen op een prominente plek in huis, zodat je ze gemakkelijk kunt openen.
 • Mason jar kalender: Vul 24 mason jars met kleine cadeautjes, snoepjes of inspirerende berichten. Versier de potjes met lint, stickers of labels en stapel ze in de vorm van een kerstboom.
 • Kaarsen adventskalender: Gebruik 24 kleine kaarsen en plaats ze in een decoratieve houder of adventskrans. Steek elke dag een kaars aan om de dagen tot Kerstmis te markeren.

Benodigde materialen en gereedschappen

Om een adventskalender zelf te maken, heb je de volgende materialen en gereedschappen nodig:

 • Karton of stevig papier
 • Schaar
 • Lijm of plakband
 • Potlood of pen
 • Verf, stiften of potloden (afhankelijk van je ontwerp)
 • Versieringen zoals lint, stickers, glitter, etc.
 • Kleine cadeautjes, snoepjes of verrassingen om in de vakjes te stoppen

Stapsgewijze instructies voor het maken van een adventskalender

Volg deze stappen om je eigen adventskalender te maken:

 1. Bepaal het ontwerp: Bedenk hoe je wilt dat je adventskalender eruitziet. Kies een ontwerp dat bij je stijl en vaardigheidsniveau past.
 2. Teken en snijd de vakjes: Gebruik het karton of stevig papier om de vakjes of deurtjes van je kalender te maken. Teken en snijd de vakjes uit volgens de gewenste grootte en vorm.
 3. Decoreer de vakjes: Versier de vakjes met verf, stiften, potloden, stickers, glitter, of andere versieringen naar keuze. Laat je creativiteit de vrije loop!
 4. Bevestig de vakjes: Lijm of plak de vakjes op een stevige ondergrond, zoals een stuk karton of een houten plank. Zorg ervoor dat de vakjes stevig vastzitten en dat alle deurtjes gemakkelijk kunnen worden geopend.
 5. Vul de vakjes: Vul elk vakje met een kleine verrassing, zoals een cadeautje, snoepje, chocolaatje, of een lief briefje. Zorg ervoor dat de verrassingen passen in de vakjes die je hebt gemaakt.
 6. Hang of plaats de adventskalender: Hang de adventskalender aan de muur, plaats hem op een tafel, of zet hem op een andere prominente plek in huis, zodat je er elke dag gemakkelijk bij kunt.

Hoe een adventskalender te vullen

Het vullen van de vakjes van je adventskalender kan een leuke en uitdagende taak zijn. Hier zijn enkele tips en suggesties om je op weg te helpen:

 • Traditionele cadeaus: Vul de vakjes met kleine cadeautjes zoals speelgoed, sieraden, sleutelhangers, notitieboekjes, of andere kleine verrassingen.
 • Snoep en chocolade: Kies voor klassieke adventskalender traktaties, zoals chocolaatjes, snoepjes, koekjes of kleine zakjes met andere lekkernijen.
 • Activiteiten en ervaringen: Maak je adventskalender extra speciaal door elke dag een activiteit of ervaring toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld een uitstapje naar een lokale kerstmarkt zijn, een filmavondje met kerstthema, of een samen koken van een feestelijk gerecht.
 • Lief briefje: Schrijf voor elke dag een lief briefje met een compliment, een inspirerende quote, of een persoonlijke boodschap. Dit kan een eenvoudige maar betekenisvolle verrassing zijn.

Creatieve ideeën voor adventskalendergeschenken

Er zijn talloze creatieve ideeën voor geschenken die je in je adventskalender kunt stoppen. Hier zijn een paar suggesties:

 • Cameralensdoppen: Voor de fotografie liefhebbers onder ons, kun je elke dag een nieuwe lensdop toevoegen aan de kalender.
 • Sleutelhangers: Kleine sleutelhangers met leuke vormen, figuren of teksten zijn perfecte cadeaus om in de adventskalender te stoppen.
 • Bruisballen voor in bad: Voeg wat ontspanning toe aan de decembermaand door bruisballen voor in bad toe te voegen aan de kalender.
 • Kleine spellen of puzzels: Houd de hersenen bezig met kleine spellen of puzzels die elke dag kunnen worden opgelost.
 • Gepersonaliseerde koekjes: Bak koekjes met de initialen of namen van de ontvanger om een persoonlijk tintje toe te voegen.
 • Kleine plantjes of zaden: Geef de ontvanger groene vingers door kleine plantjes of zaden voor het kweken van kruiden in de kalender te doen.

Tips en tricks voor het personaliseren van de adventskalender

Personalisatie is een belangrijk aspect bij het maken van je eigen adventskalender. Hier zijn enkele tips en tricks om je kalender een persoonlijk tintje te geven:

 • Foto’s en herinneringen: Voeg foto’s toe van geliefden, familie of speciale momenten om een persoonlijk tintje aan de kalender te geven. Je kunt ook kleine herinneringen of souvenirs toevoegen die speciaal zijn voor de ontvanger.
 • Handgeschreven berichten: Schrijf persoonlijke berichten, gedichten of quotes op de vakjes of de briefjes in de kalender. Dit toont extra zorg en aandacht voor de ontvanger.
 • Thema’s: Kies een specifiek thema voor je adventskalender, zoals een favoriete film, hobby, sportteam, of vakantiebestemming. Dit kan helpen om een samenhangende en persoonlijke sfeer te creëren.
 • Gebruik favoriete kleuren: Pas de kleuren van je adventskalender aan op de persoonlijke smaak en voorkeuren van de ontvanger. Dit kan helpen om de kalender speciaal en uniek te maken.
 • Voeg activiteiten toe: Naast cadeautjes kun je activiteiten of taken toevoegen aan de vakjes van de kalender. Denk aan een avondwandeling maken, een kerstfilm kijken, of samen bakken.

FAQs

Wat zijn populaire ontwerpen voor een adventskalender?

Populaire ontwerpen voor adventskalenders zijn onder andere:

 • Kartonnen doos kalender
 • Kousen adventskalender
 • Mason jar kalender
 • Kaarsen adventskalender

Waar kan ik materialen en gereedschappen vinden voor het maken van een adventskalender?

Materialen en gereedschappen voor het maken van een adventskalender zijn verkrijgbaar bij hobby- en ambachtswinkels, online warenhuizen en speciaalzaken voor hobbyisten. Ook kun je vaak benodigdheden vinden in huis of bij lokale winkels.

Hoe kan ik mijn adventskalender vullen met cadeautjes?

Om je adventskalender te vullen met cadeautjes, kun je kleine voorwerpen gebruiken zoals speelgoed, sieraden, sleutelhangers, notitieboekjes, snoepjes, chocolaatjes, geurstokjes, stickers, of kleine cosmeticaproducten. Denk aan de interesses en voorkeuren van de ontvanger bij het kiezen van de cadeautjes.

Kan ik de adventskalender hergebruiken?

Ja, je kunt de adventskalender hergebruiken door de vakjes elk jaar opnieuw te vullen. Verwijder de verrassingen aan het einde van de adventsperiode en bewaar de kalender op een veilige plaats voor volgend jaar.

Wat zijn leuke ideeën voor adventskalendergeschenken voor kinderen?

Enkele leuke ideeën voor adventskalendergeschenken voor kinderen zijn stickers, kleine speeltjes, kleurpotloden, boeken, puzzels

Categories: Gevonden 65 Adventskalender Zelf Maken

Zo maak je je eigen adventskalender | Deze morgen
Zo maak je je eigen adventskalender | Deze morgen

Je kan op heel veel manieren een adventskalender maken. De enige voorwaarde is dat je 24 vakjes, pakjes of zakjes moet kunnen maken. Voorzie dan elk doosje of rolletje van een opdracht. Bijvoorbeeld: samen naar een kerstfilm kijken, kerstkoekjes bakken, de kerstboom opzetten, een winterwandeling maken…1 december als start meeste adventskalenders

De adventstijd bevat dus vier zondagen en duurt hierdoor niet altijd even lang. De meeste adventskalenders kijken niet naar deze adventstijd, maar tellen in 24 dagen af naar kerst.

Zo maak je de adventskalender:
 1. Stap 1: knoop touw rond je houten tak. …
 2. Stap 2: schrijf enkele leuke kerstspreuken op stukjes papier en kleef ze achteraan op de kaartjes.
 3. Stap 3: noteer met een stiftje de nummers vooraan op de kaartjes.
 4. Stap 4: versier je kaartjes eventueel verder met een gouden stiftje.
DIY Advent: 10 kleine cadeautjes die in je adventskalender passen (voor volwassenen!)
 1. Travelsize verzorgingsproducten. …
 2. Bioscooptickets. …
 3. Gepersonaliseerd hebbedingetje. …
 4. Lekker drankje in mini flesje. …
 5. Een leuk gadget. …
 6. Iets lekkers. …
 7. Een juweeltje. …
 8. Een kerst accessoire.
Hoe vul ik mijn adventskalender?
 • Cadeautjes voor de adventskalender. -Een nepkaarsje in de vorm van een rendier of sneeuwpop of iets dergelijks (Action, tuincentra of Zeeman) …
 • Activiteiten voor de adventskalender. -Kersthanger knutselen (Glitter, goud papier etc) …
 • Iets lekkers voor de adventskalender. -Pepernoten.

Wat Kun Je Allemaal In Een Adventskalender Doen?

Wat kan er allemaal in een adventskalender worden gestopt? Hier zijn enkele suggesties voor kleine cadeautjes die geschikt zijn voor volwassenen:
1. Travelformaat verzorgingsproducten.
2. Bioscooptickets.
3. Gepersonaliseerde hebbedingetjes.
4. Lekkere drankjes in miniflesjes.
5. Leuke gadgets.
6. Iets lekkers om te eten.
7. Een klein juweeltje.
8. Een kerstaccessoire. Dit zijn maar enkele ideeën om je adventskalender te vullen en elke dag in de aanloop naar Kerstmis iets speciaals te hebben om naar uit te kijken.

Hoe Maak Je Een Eigen Adventskalender?

Er zijn verschillende manieren om je eigen adventskalender te maken. Het belangrijkste is dat je 24 vakjes, pakjes of zakjes kunt maken. Om vervolgens elk doosje of rolletje van een opdracht te voorzien, kun je bijvoorbeeld samen naar een kerstfilm kijken, kerstkoekjes bakken, de kerstboom opzetten of een winterwandeling maken. Dit zorgt voor een leuke en gezellige aanloop naar Kerstmis.

Waar Adventskalender Mee Vullen?

Hoe vul ik mijn adventskalender? Wat betreft cadeautjes voor de adventskalender, kun je denken aan een nepkaarsje in de vorm van een rendier of sneeuwpop, die je kunt vinden bij winkels zoals Action, tuincentra of Zeeman. Voor activiteiten in de adventskalender kun je bijvoorbeeld een kersthanger knutselen met glitter, goud papier en andere benodigdheden. En natuurlijk kun je ook iets lekkers toevoegen aan de adventskalender, zoals pepernoten. Dit zijn slechts enkele ideeën om je adventskalender mee te vullen. Het is de perfecte manier om af te tellen naar Kerstmis.

Hoe Lang Is Een Adventskalender?

De meeste adventskalenders beginnen op 1 december en duren 24 dagen, waardoor ze aftellen naar kerst. Dit betekent dat ze niet altijd even lang zijn, omdat de adventstijd vier zondagen bevat. Het concept van de adventskalender houdt echter geen rekening met deze adventsperiode.

Verzamelen 16 adventskalender zelf maken

Hoe Je Zelf Een Leuke Adventskalender Kan Maken En Vullen
Hoe Je Zelf Een Leuke Adventskalender Kan Maken En Vullen
Hoe Je Zelf Een Leuke Adventskalender Kan Maken En Vullen
Hoe Je Zelf Een Leuke Adventskalender Kan Maken En Vullen

See more here: depla9.com

Learn more about the topic adventskalender zelf maken.

See more: depla9.com/category/uit-andere-media

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *